tomek, znasz takie powiedzenie praca za sex większość z nich zawodowo daje du... :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
wymiana kierownicy na wielofunkcyjną
Zwiń
X
-
moje aukcje allegro :
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058Tagi: Brak
-
-
Witam.
Mam pytanie do osób które znają temat wymiany kierownicy na wielofunkcyjną.
Zauważyłem, że są dwa rodzaje kierownic, z przyciskami tylko do radia i komputera lub druga z przyciskami do obsługi telefonu. Posiadam samochód w wersji Ambiente z fabrcznie zamontowanym radiem Swing. Moje pytanie jest następujące, co muszę zrobić aby po ewentualnej wymianie kierownicy działały przyciski do obsługi telefonu?
Czy niewiecie gdzie można kupić za rozsądne pieniądze kierownicę wielofunkcyjną i wszystkie potrzebne elementy?
Jaki moduł pod kierownicą obsłuży kierownicę wielofunkcyjną tą z obsługą telefonu i tą bez?
Proszę o pomoc i wszelkie uwagi od osób które robiły u siebie taką wymianę.
Pozdrawiam
Marcin
-
-
kross12
Kolego było kilka wątków na temat wymiany kiery :!:
Łatwiej jest założyć nowy temat niż trochę się wysilić i poszukać...
Kierownicę i kabel kupisz u MiśkaWRO
Żeby obsługiwać telefon musisz mieć zestaw GSM - chyba nie myślałeś że wymienisz kiere i w bonusie otrzymasz BT :szeroki_usmiech . Moduł niema nić w wspólnego z rodzajem przycisków na kierwonicy.
Moduł dobierzesz sobie na podstawie tabelki z linku poniżej.
Sprawdzasz jaki masz moduł i szukasz identycznego (Slip Ring, Software Level, Steering Angle Sensor, LIN Version muszą zgadzać się z modułem który obecnie posiadasz) w wersji Highline. Co do zakupu modułu to będzie ciężko musisz szukać na Allegro.
Tutaj znajdziesz fotorelację z wymiany kierownicy:
Następnym razem wysil się choć trochę bo ten temat był wielokrotnie wałkowany :!: :!: :!:
Komentarz
Komentarz